Makeup för bröllop

10 makeup tips för inför bröllopet

Oavsett om du har träffat någon på en dejtingsida, eller om ni träffades genom en romantisk slump, så är bröllopet målet i många relationer. Men en viktig del i alla bröllop, som många inte tänker på först det är för sent, är sminket. Men med hjälp av denna artikel så kommer du att vara väl förbered för ditt bröllop, i alla fall när det gäller sminket.

Bröllopssminket är en väldigt viktig del av alla brudars förberedelser inför sin stora dag (och det säger jag inte bara för att jag jobbar med det). Det är en möjlighet för en brud att känna sig självsäker och vacker, och att se till att hennes smink ser perfekt ut på bilder som hon kommer att se tillbaka på under hela sin livstid. Oavsett om du är en brud som vill göra din egen makeup, eller om du anlitar en professionell makeupartist, här är 10 tips att tänka på när det kommer till bröllopssminket!

1. Vad vill du ha för look?

Börja med att bestämma dig för en allmän makeuplook som du vill uppnå. Det här kan vara en klassisk, naturlig look, en djärv och dramatisk look eller något däremellan. Tänk på din bröllopsklänning, temat för ditt bröllop och den övergripande estetiken du vill skapa. Om du inte vet vad du själv vill så kan du självklart alltid fråga din makeup artist om råd.

2. Testa innan bröllopet

Boka en makeupprovning med en professionell makeupartist, eller öva på att göra din egen makeup i förväg. Detta ger dig en chans att experimentera med olika produkter och tekniker och att se hur din makeup ser ut i olika ljusförhållanden. Det är också en bra idé att ta foton av dig själv under provet så att du kan se hur din makeup ser ut på bilder. Om både du och/eller din makeupartist har en överblick på hur du vill se ut så kommer det att vara mindre stressigt för alla!

3. Välj produkter som klarar allt!

Bröllop håller på under ett långt tag, så välj sminkprodukter som håller länge och håller hela dagen. Leta efter vattentäta och kladdfria produkter, samt produkter som innehåller ingredienser som glycerin och hyaluronsyra för att hjälpa till att hålla huden återfuktad. Undvik att använda för mycket puder, eftersom det kan få din hud att se torr och kakig ut. När du väl har ditt smink på så ska du inte behöva oroa dig för det!

4. Tänk på din hudtyp

Tänk på din hudtyp när du väljer sminkprodukter. Om du har fet hud, välj oljefria eller matta produkter för att kontrollera glansen. Om du har torr hud, välj återfuktande produkter som hjälper till att hålla din hud återfuktad. Det här gäller alla gånger du använder smink, men det är extra viktigt att tänka på under din stora dag när du står i centrum!

5. En bra grund är viktigt för både förhållanden och smink!

Glöm inte att grunda din hud innan du applicerar makeup. En bra primer hjälper till att jämna ut din hud, minimera porerna och skapa en slät bas för din makeup. Det kommer också att hjälpa din makeup att hålla sig på plats längre.

6. Ha koll på din hudton

Använd en foundation som matchar din hudton och ger den täckning du vill ha. Om du är osäker på din hudton, prova att testa foundations på din käklinje i naturligt ljus för att hitta den bästa matchningen. Om du har fläckar eller ojämn hudton, använd en concealer för att täcka över dem innan du applicerar foundation.

7. Glöm inte ögonen!

Personligen så tycker jag ögonen är viktigast av allt att få rätt. Det är det första många lägger märkte till. Välj därför rätt typ av ögonmakeup för din önskade look. Om du vill ha en naturlig look, välj en neutral ögonskugga och en tunn linje av eyeliner. Om du vill ha en mer dramatisk look, prova ett rökigt öga eller en djärv, ljus ögonskuggs-färg. Se till att blanda din ögonskugga väl och använd en setting spray för att hålla den på plats.

8. Slarva inte med ögonbrynen

Glöm inte dina ögonbryn! Välvårdade ögonbryn kan göra stor skillnad i din övergripande makeuplook. Använd en ögonbrynspenna eller ett puder för att fylla i glesa områden och använd en ögonbrynsgel för att sätta dem på plats.

9. Dina läppar är extra viktiga på din bröllopsdag

Avsluta din makeuplook med en läppfärg som kompletterar din övergripande look. Om du går för en naturlig look, välj en neutral eller lätt rosa läppfärg. För en djärvare look, välj en ljusare eller djupare nyans. Se till att använda en läppliner för att förhindra fjädring och för att hjälpa ditt läppstift att hålla sig på plats.

10. Tänk på att det är en lång dag!

Många bröllop är långa event, så se till att ta med dig touch-up-produkter. En kompakt spegel, ett läskpapper och en liten tub med läppstift eller gloss kan vara praktiskt för snabba bättringar under hela dagen.

Så mina damer, njut av era bröllopsdagar, var förberedda, och våga att tro på er själva. Att förbereda sig väl gör att ni kan känna er trygga och njuta av dagen.