Recension av Ourtime

Fantastisk sida för singlar 50+!

Bild på Ourtimes startsida
Skapa ett Ourtime konto gratis!Sveriges bästa 50+ dejtingsida!

Ourtime Summering – Testad av Sofia

Att leta efter kärlek i 50-, 60- eller 70-årsåldern kan kännas skrämmande. Dejtingpoolen verkar mindre och sätten att träffa någon ny har förändrats. Men misströsta inte, det är där Ourtime kommer in i bilden! Ourtime är en dejtingsida specifikt för singlar över 50 år. Så du kan vara säker på att alla du träffar är ute efter samma sak som du: ett varaktigt, kärleksfullt förhållande. Och eftersom alla profiler granskas manuellt kan du vara säker på att alla på webbplatsen är äkta. Så varför inte ge Ourtime ett försök? Du kan hitta ditt livs kärlek och tillbringa dina bästa år tillsammans.

Det bästa med Ourtime

Robust dejtingplatform
Många funktioner, men samtidigt enkel att använda
Många medlemmar
Om du vill dejta kommer du hitta någon på Ourtime
Enkel registrering
Registreringen är intuitiv och tar bara några minuter
Ourtime Fakta
Målgrupp50+
ÄgareMatch Group
Lanserad2017
GratisJa (Finns premium)
AppAndroid & Iphone
Fördelar
Robust dejtingplatform
Många svenska medlemmar
Gratis medlemskap
Enkel registrering
Nackdelar
Inte rätt dejtingsida för personer under 50 år
Skapa ett Ourtime konto gratis!Sveriges bästa 50+ dejtingsida!

Hitta kärleken med Ourtime

Det finns inget bättre än känslan av fjärilar i magen när du träffar någon ny. Oavsett om det är första gången du ser den speciella personen eller första gången du pratar med den, är känslan obestridlig. Och om du har tur förvandlas dessa fjärilar till bestående känslor av kärlek och kamratskap. Det är vad Ourtime handlar om.

I åratal har de hjälpt människor precis som du att få kontakt med andra som söker kärlek. Men till skillnad från andra dejtingsajter handlar det inte bara om att hitta kärleken. Det handlar också om att bygga upp nya vänskapsband och utöka din sociala cirkel. Så oavsett om du letar efter din själsfrände eller bara hoppas på att träffa några nya vänner är Ourtime den perfekta platsen att börja på. Ditt livs kärlek eller din nya vän kan vara bara några få klick bort.

Ourtime registrering

Så du är redo att ta första steget för att hitta en partner och vill registrera dig hos Ourtime. När du först besöker webbplatsen kommer du att få besvara några grundläggande frågor. besvara dem ärligt – dessa frågor är utformade för att sidan ska få en uppfattning om vem du är och vad du letar efter i en partner. Du kommer att få frågor om ditt kön, ditt födelsedatum och din bostadsort. Denna information används för att skapa en profil av dig som andra medlemmar kan se.

I nästa steg ombeds du ange din e-postadress och välja ett lösenord. Du får också frågan om du vill ha hjälp att hitta singlar i ditt område eller om du föredrar att söka själv.

Vi uppskattar att dem har byggt det här systemet så att det känns som om du pratar med någon istället för att bara fylla i tomma textrutor.

Hur du skapar en profil på Ourtime – Steg för steg

Om du vill se exakt hur det är att skapa ett konto och en profil på Ourtime så har vi en lista som visar varje steg. Som vanligt kommer vi att skapa ett konto som en man för att kunna jämföra alla dejtingsidor på bästa sätt.

Total tid 15 minutes

 1. Välj vem du söker

  Välj om du söker en man eller en kvinna

 2. Välj ditt kön

  Välj om du är en man eller en kvinna, du kan tyvärr inte välja något annat.

 3. Välj din ålder

  Skriv in din ålder.

 4. Skriv in din epost

  Du måste skriva in en e-postadress som du har tillgång till så att du kan verifiera dig genom ett mejl senare.

 5. Välj ett säkert lösenord

  Ourtime har en lista om vad ditt lösenord måste innehålla. Detta kommer göra ditt konto säkrare.

 6. Godkänn Ourtimes användarvillkor

  Du måste nu godkänna användarvillkoren hos Ourtime.

  De första två är att du intygar att du är över 18 och att Ourtime får lagra uppgifterna du fyllt i.

  Den sista behöver du inte fylla i, det är bara att du godkänner att de kan skicka reklam till dig, om du inte vill det fyll inte i det. Om du råkade godkänna det så kan du avregistrera dig från de mejlen senare.

  När du har gjort detta så är ditt konto registrerat, men din profil är fortfarande ganska tom, så du kommer att få svara på fler frågor om dig själv.

 7. Påbörja personlighetstestet

  Du kommer nu att få svara på några frågor om dig själv, såsom hur du ser ut, din livsstil och dina nöjen.

 8. Välj om du letar efter ett förhållande eller vänner

  Med Ourtime behöver du inte bara leta efter ett förhållande, du kan även använda tjänsten för att leta efter vänner. Om du inte är säker, eller är utefter båda så kan du klicka på ”Jag vet inte än”.

 9. Välj om du har barn eller inte

  Väl om du har barn.

 10. Välj din utbildningsnivå

  Välj vilken utbildning du har.

 11. Skriv in hur lång du är

  Dra den rosa cirkeln till din rätta längd.

 12. Välj om du röker eller inte

  Det finns flera olika alternativ du kan välja mellan. Välj det som passar dig bäst.

 13. Välj lite mer om ditt utseende

  Du får sen välja din hårfärg, hur långt hår du har och lite annat om ditt utseende.

 14. Välj vad du tycker om att göra

  Du blir sen pressenterad med en lång lista av saker du kanske tycker om att göra. Välj en eller flera av dessa.

 15. Avsluta meningen

  Du får nu en mening som du ska avsluta på vilket sätt du vill. Om du inte gillar meningen du ska avsluta kan du klicka på knappen till vänster för att få en ny mening.

  Detta kommer synas på din profil, så se det som ett sätt att visa vem du är.

 16. Välj vem du söker

  Du kommer nu att få några frågor om vilken typ av person du söker.

 17. Välj vilken ålder din partner bör vara

  Du behöver inte välja en exakt ålder, utan du kan välja ett spann, exempelvis mellan 50 och 60 år.

 18. Ska din partner ha barn eller inte

  Vill du att din framtida partner ska ha barn eller inte?

 19. Välj önskad utbildningsnivå på din partner

  Vilken utbildningsnivå önskar du att din framtida partner ska ha?

 20. Berätta lite om dig själv

  Du får nu möjlighet att skriva fritt om dig själv.

  Du har hela 2000 tecken att skriva med, vilket är ungefär 300-400 ord, så var så utförlig som möjligt.

  Var inte rädd att skämta till det lite också för att göra läsaren mer intresserad.

 21. Slut på registreringen och Ourtime premium

  Efter allt detta är din registrering klar, du får nu även en fråga om du vill upptäcka fördelarna med Ourtime Premium.

När du har slutfört dessa stegen kan du börja bläddra bland andra medlemmars profiler. Vi rekommenderar att du även tar dig tid att fylla i din egen profil mer utförligt, så att andra kan lära känna dig bättre. Om du behöver lite hjälp att komma igång finns det några bra tips på startsidan om hur du får din profil att sticka ut och hur du närmar dig andra medlemmar!

Skapa ett Ourtime konto gratis!Sveriges bästa 50+ dejtingsida!

Hur Ourtime fungerar

Ourtime använder sig ett matchningssystem för att hjälpa dig att hitta den perfekta partnern för dig. Matchningssystem har blivit alltmer populära under de senaste åren eftersom de erbjuder ett effektivare sätt att hitta potentiella partners.

Du kan även titta igenom profiler i vad de kallar Galleriet, och när du väl har en matchning kan du enkelt och smidigt kontakta din potentiella partner. Detta gör det enkelt att få kontakt med någon som delar dina intressen och som du känner dig bekväm med.

Att kontakta din match är dock bara första steget. Ourtime erbjuder också ett brett utbud av funktioner som hjälper dig att lära känna din match bättre och börja bygga upp en relation. Du kan chatta, utbyta foton och till och med videochatta, allt i en trygg och säker miljö. Vissa av dessa funktioner är dock bara tillgängliga för premium användare, men vi tycker att priserna är överkomliga när du får chansen att hitta din framtida partner.

Kan man använda Ourtime gratis?

Ja, i korta drag kan du använda Ourtime gratis! Ett gratiskonto är ett utmärkt sätt att få en känsla för webbplatsen och se om den är rätt för dig. Med ett gratiskonto kan du se profiler i galleriet och se om det finns några användare som du har saker gemensamt med.

Ett gratiskonto är även perfekt för att se ungefär hur många användare som bor i ditt närområde, vilket ger dig chansen att se om det är värt att köpa ett Premium-medlemskap på sajten innan du betalar. Om du väljer att uppgradera till premium fins det tre medlemskapsalternativ att välja mellan.

Ourtime pris

Att leta efter kärlek behöver inte vara dyrt. Det är helt gratis att registrera sig, och du kan se profiler och foton utan att betala ett öre. Men om du vill skicka meddelanden till andra medlemmar eller använda ytterligare funktioner måste du uppgradera till ett betalt medlemskap.

Ourtime erbjuder olika medlemskapsalternativ, vilket gör det möjligt för användarna att välja den varaktighet som bäst passar deras behov. För dem som vill använda dejtingsidan på månadsbasis är kostnaden 389 kr per månad. Användarna kan dock även köpa medlemskap för 3 eller 6 månader. Dessa längre medlemskap ger en rabatt, där ett medlemskap på 3 månader kostar 249 kr per månad och ett på 6 månader kostar 199 kr per månad. Oavsett vilket medlemskap du väljer kan du säga upp ditt medlemskap när som helst så att du inte betalar för något du inte använder.

TidPris/månTotalt
1 månad389 kr389 kr
3 månader249 kr747 kr
6 månader199 kr1194 kr

Även om månadsmedlemskapet är det dyraste alternativet ger det dig också mest flexibilitet. Om du är osäker på om Ourtime är rätt för dig kan du alltid registrera dig för en månad och säga upp dig om du inte är nöjd.

Vi rekommenderar även att du stänger av automatisk förnyelse så att du inte råkar fortsätta betala om du redan har hittat din partner.

Ourtime premium

Ett premiumkonto hos Ourtime ger dig tillgång till så många fantastiska funktioner som kommer att göra din dejtingupplevelse bättre och roligare. Du kan bläddra genom Galleriet för att hitta potentiella matchningar och snabbt och enkelt skicka ett meddelande till någon som fångar din uppmärksamhet. Deras matchningssystem låter dig även se på en gång om personen matchar dina preferenser, så att du inte behöver spendera tid på att skicka meddelanden till personer som inte är kompatibla med dig.

Ourtime Premium

Dessutom bjuds premiummedlemmar in till särskilda singelevenemang som anordnas av Ourtime. Evenemangen kan omfatta kulturella aktiviteter, naturbesök, musikunderhållning, matlagningskurser och mycket annat. Målet är detsamma oavsett vad du gör, att träffa andra singlar samtidigt som du har roligt.

De försöker bjuda in singlar som delar samma intressen till samma evenemang för att öka chanserna att någon hittar kärleken på evenemanget.

Om du tycker att det känns olustigt att gå ensam så får du även möjlighet att bjuda med upp till tre vänner att följa med på eventet.

Hur många medlemmar har Ourtime?

En av de saker som vi verkligen gillar med Ourtime är att de har en mycket jämn könsfördelning bland sina användare. Här hittar du ungefär 51 procent män och 49 procent kvinnor. Det är alltid positivt när könsfördelningen ser ut så här, eftersom dina chanser att träffa någon av det motsatta könet är bättre när medlemmarna på dejtingsajten är jämnt fördelade.

De vill inte avslöja det exakta antalet medlemmar de har, men det var inte svårt att hitta någon att skriva med när jag testade sajten. Praktiskt taget alla på dejtingsidan är mellan 45 och 70 år gamla, så de har lyckats locka till sig personer i den åldersgrupp de riktar sig till.

Är Ourtime bara till för dejting?

Leta efter vänner på Ourtime

Ourtime är inte bara en dejtingsajt. Det är också en utmärkt plats för att få nya vänner, bygga upp nya vänskapskretsar och utöka ditt sociala nätverk. De som som letar efter kärlek kanske inte hittar den direkt, men de kommer garanterat att hitta nya vänner på vägen. Och det är det som gör denna dejtingsida så speciell. Det är en gemenskap av personer som alla letar efter kärlek, vänskap och sällskap. Vare sig du letar efter din själsfrände eller bara en ny vän, kommer du antagligen att hitta den här.

Vem är Ourtime gjort för?

Ourtime är gjort för 50+ singlar som letar efter ett seriöst förhållande, och om du passar in på den här beskrivningen så är det definitivt värt att kolla in denna sida. Webbplatsen har utformats med äldre i åtanke och allt från menyerna till profilsidorna är lätta att navigera och använda. Detta gör den idealisk för dem som inte är bekanta med nätdejting eller som har lite svårt att använda teknik.

De förstår även att äldre singlar har olika värderingar och mål när det gäller dejting, och detta återspeglas i hur webbplatsen är uppbyggd. Medlemmarna kan till exempel välja om de är ute efter vänskap, kärlek. Detta gör det enkelt att hitta matchningar som har samma värderingar och som söker samma sak som dig.

Även om sidan är inriktad på äldre så finns det bara en åldersgräns på 18 år. Så även om du ännu inte är 50 år kan du fortfarande registrera dig och kolla in vad de har att erbjuda. Det finns ju många som är intresserade av att dejta mer mogna personer.

Ourtimes kundtjänst

När du letar efter kärlek är det viktigt att ha en viss sinnesro i vetskapen om att kundtjänsten finns där för dig om du behöver den. Med Ourtime kan du vara säker på att du kommer att bli omhändertagen. Hjälpsidan längst ner på hemsidan har svar på en mängd olika frågor- så oavsett om du undrar hur du använder en specifik funktion eller har en allmän fråga om webbplatsen kan du enkelt hitta det du söker.

Ourtime chatt

Och om du av mot förmodan inte hittar svaret på din fråga, inga problem alls! Fyll bara i kontaktformuläret så kommer kundtjänsten att återkomma till dig så snart som möjligt. När jag testade att kontakta kundtjänsten så fick jag svar inom ett dygn, men den här tiden kan variera.

Ourtime mejlkundtjänst

Ourtime jämfört med andra dejtingsidor i Sverige

Som du säkert har förstått av vår recension tycker vi att Ourtime är en mycket bra dejtingsajt. Men ska du välja den framför någon annan dejtingsajt? Vi tror att svaret är ja! Den har allt du kan önska dig av en dejtingsajt: en stor medlemsbas, många funktioner och ett enkelt gränssnitt. Och viktigast av allt är att många hittar kärlek och vänskap genom denna sida. Oavsett om du letar efter ett nytt förhållande eller bara vill chatta med några nya människor är Ourtime det perfekta stället att börja.

Om du ändå inte är helt övertygad om Ourtime so har vi jämfört den med två andra populära dejtingsidor, Match.com och Singles50.

Ourtime eller Match.com

Det finns många dejtingsajter och appar där ute, så det kan vara svårt att bestämma sig för vilken som är rätt för dig. Ourtime och Match.com är båda populära val, men vilken är bäst? Här är en snabb genmförelse av de två sajterna:

Ourtime är bättre för dig om du är utefter 50+ dejting. Nästan alla du matchar med kommer att vara i samma ålder, så du behöver inte oroa dig för att någon är för omogen eller oerfaren. Men där Match.com briljerar är i sina avancerade funktioner och större användarbas. Du har fler alternativ att välja mellan och du kan dra nytta av funktioner som ökad synlighet och inkognitoläge. Majoriteten av användarna är dock mellan 18-34 år, så om du letar efter någon som är mogen är Match.com inte det bästa alternativet för dig.

Det som gör Ourtime bättre enligt vår mening är dock främst de evenemang som de organiserar. Det är alltid lättare att gå på en första dejt om den redan är organiserad av någon annan, och Ourtime gör ett bra jobb med att organisera roliga evenemang för sina användare. Så om du letar efter ett enkelt och roligt sätt att träffa nya människor är Ourtime det bättre valet.

Ourtime eller Singles50

Det går inte att förneka att dejting kan vara lite av ett minfält, oavsett ålder. Men om du är över 50 år och letar efter kärlek kan det verka som en ännu större utmaning. Lyckligtvis finns det gott om dejtingsajter som tillgodoser behoven hos mogna singlar, vilket gör det enklare än någonsin att få kontakt med potentiella matchningar. Två av de mest populära alternativen för dejting för personer över 50 år är Ourtime och Singles50. Så vilken ska du välja?

För det första är det värt att notera att både Ourtime och Singles50 har sina fördelar. Vi anser dock att Ourtime har ett övertag på flera viktiga sätt. Till att börja med har Ourtime fler funktioner än Singles50, så du har fler verktyg till ditt förfogande för att hjälpa dig att hitta matchningar. Dessutom är registreringsprocessen på Ourtime mer intuitiv och användarvänlig än på Singles50.

En annan skillnad är att Ourtime är mer könsbalanserat än Singles50, med 51 % män och 49 % kvinnor jämfört med 57 % män och 43 % kvinnor på Singles50.

Det verkliga försäljningsargumentet för Ourtime är dock de evenemang som de anordnar särskilt för singlar över 50 år. Dessa evenemang är ett utmärkt sätt att träffa andra singlar över 50 år i en rolig och avslappnad miljö. Så om du letar efter den bästa dejtingsajten för singlar över 50 år går vår röst till Ourtime.

Ourtime sammanfattning

Skulle det inte vara trevligt att komma hem från en lång dag på jobbet och ha någon som väntar på dig, ivrig att höra om din dag? Eller att ha någon att dela en romantisk weekendresa med, utan att behöva oroa dig för all planering själv? Ourtime hjälper dig att uppnå detta. Så varför vänta? Registrera dig idag och se vem som väntar på dig!

Vanlig frågor om Ourtime

Hur fungerar Ourtime?

Ourtime är en dejtingsajt som vänder sig till singlar över 50 år. Du kan skapa en profil, se andra profiler och få matchningar gratis. Om du vill använda webbplatsens avancerade funktioner måste du registrera dig för ett betalmedlemskap.

Vem är Ourtime för?

Ourtime vänder sig till singlar över 50 år som söker kärlek eller sällskap.

Är Ourtime gratis?

Ja och nej. Du kan skapa en profil och se andra profiler gratis, men du måste registrera dig för ett betalt medlemskap för att kunna använda webbplatsens avancerade funktioner och kontakta andra medlemmar.

Hur mycket kostar Ourtime?

Ett betalt medlemskap på Ourtime kostar 199 kr per månad för sex månader, 249 kr per månad för en tre månader eller 349 kr per månad om du betalar en månad åt gången.

Är Ourtime säkert?

Ja. Ourtime tar säkerheten och integriteten på allvar, med funktioner som fotokontroll för att säkerställa att medlemmarna är de som de utger sig för att vara. Dessutom har sajten en strikt uppförandekod som alla medlemmar måste följa.

Hur kan jag kontakta Ourtime?

Du kan kontakta Ourtime per telefon, mejl eller chatt. Klicka på knappen nedanför för att besöka sidan och kontakta kundtjänsten.

Vem äger Ourtime?

Ourtime ägs av Match Group, som också äger andra populära dejtingsajter och appar som Tinder och Match.

Skapa ett Ourtime konto gratis!Sveriges bästa 50+ dejtingsida!